Singelparkwandeling

Het is in Leiden nu bijna mogelijk om helemaal om de oude stad te lopen langs de voormalige verdedigingswallen. Deze wallen zijn inmiddels geslecht en bestaan uit parken, de Hortus en twee mooie begraafplaatsen, maar er zijn ook  veel monumenten om te bekijken.

Oorspronkelijk was het idee van een Singelpark om de gehele stad  een burgerinitiatief, maar ook de gemeente heeft dit initiatief nu omarmd en er worden in de loop van het jaar bruggen gebouwd om het geheel te verwezenlijken. ‘De Vrienden van het Singelpark’ hebben in de tussentijd al veel extra groen aangeplant en kleurrijke iconen geven de wandelroute aan.

Aangezien de wandeling zo’n 6,5 km lang is werd hij in 3 delen opgesplitst.

In een circa 2 uur durende wandeling vertelt de gids u het éen en ander over de cultuur-historische achtergrond van de gebouwen en de interessante plekken waar u langs loopt.

De coördinator van de wandelingen zal met u afspreken waar de wandeling begint.

U kunt op twee manieren aan deze wandeling deelnemen:

  • U kunt met uw eigen groep deze wandeling maken: u wendt u dan tot de Gilde coördinator en spreekt met deze af wat u wilt en wat de mogelijkheden zijn.
    Kosten € 4,00 p.p. bij een minimale deelname van 8 personen
    ( bij minder dan 8 personen geldt een tarief van € 30,00 voor de groep)
  • U kunt zich elke tweede zondag van de maand om 14:00 uur aansluiten bij een wandeling gegeven door  ‘De Vrienden van het Singelpark’.
    Hiervoor graag aanmelden via de site van het Singelpark

Voor reservering (zie tarieven) neem contact op met onze coördinator: 06. 122 09 120