Singelparkwandeling

Het is in Leiden mogelijk om helemaal om de oude stad te lopen langs en over de voormalige verdedigingswallen. Deze wallen zijn inmiddels geslecht en de wandeling loopt door parken, langs de Hortus en twee mooie begraafplaatsen, maar er zijn ook veel monumenten om te bekijken.

Oorspronkelijk is het idee van een Singelpark rond de gehele stad  een burgerinitiatief, maar de gemeente heeft dit initiatief ook omarmd en inmiddels zijn er fraaie bruggen gerealiseerd zodat er nu een prachtige rondgang langs de singel gemaakt kan worden. ‘De Vrienden van het Singelpark’ hebben in de tussentijd al veel extra groen aangeplant en kleurrijke iconen geven de wandelroute aan. Zij hebben er ook voor gezorgd dat er nu, verspreid door het park, zes beelden staan die gaan over de betekenis van grenzen die bescherming en vrijheid bieden. (lees meer)

De gidsen van Gilde Leiden vertellen u vooral veel over de cultuurhistorische plekken waar u samen langs loopt gedurende deze wandeling.

Voor reservering als groepswandeling stuur een email of neem contact op met onze coördinator: 06. 122 09 120 (ma-vrij tussen 9-17)