Stadswandelingen

Algemene Stadswandeling

stadswandeling leiden

Stadswandelingen vanaf de VVV in Leiden

Van 1 april tot 1 november lopen de gidsen van Gilde Leiden elke dag van de week een stads- en hofjeswandeling vanaf de VVV, Stationsweg 26.

De wandelingen beginnen om 11.30 uur en duren ca twee uur. U hoeft zich hier niet van te voren voor aan te melden!

Van 1 november tot 1 april vindt de stads- en hofjeswandeling alleen plaats op vrijdag, zaterdag en zondag;  ook dan om 11.30 uur vanaf de VVV.

Stadswandeling vanaf de Burcht in Leiden

Elke zondag is er ook een stadswandeling door de historische binnenstad vanaf de Burcht (bij Brasserie Koetshuis ‘De Burcht’). Deze begint om 14.00 uur.

De kosten van deelname aan elke wandeling bedragen € 5 per persoon, graag met gepast geld contant te voldoen aan de gids. (Kinderen onder de 12 jaar in gezinsverband gratis)

 

Groeps- en themawandelingen

U kunt bij Gilde Leiden ook een groepswandeling afspreken. Dit kan een gewone stadswandeling zijn of een van de themawandelingen. De beschrijving van de thema-wandelingen vindt u achter deze link.

Het zijn wandelingen voor groepen van maximaal 15 deelnemers. Bij groepen groter dan 15 personen worden er meer gidsen ingezet. Start- en eindpunt van de wandeling worden in overleg afgesproken.

De kosten zijn € 5 per persoon met een minimum van € 30 (gelijk aan het tarief voor 6 personen). Voor een wandeling na 17.00 zijn de kosten €7 pp. met een minimum van €42.

Het verschuldigde bedrag moet uiterlijk daags voor de wandeling zijn overgemaakt en bijgeschreven op de rekening van Gilde Leiden: NL86 INGB 0007 3020 87 ten name van Stichting Gilde Leiden. Er kan niet aan de gids worden betaald.

Voor deze groepswandelingen meldt u zich bij voorkeur minimaal 5 dagen van tevoren aan via het contactformulier of telefonisch via 06.122.09.120.  

Presentaties

Gilde Leiden biedt u de mogelijkheid om Leiden te leren kennen aan de hand van een PowerPointpresentatie. Er zijn meerdere thema’s beschikbaar. (lees er meer over)

Geen rondleidingen

Zondag 17 April en Maandag 18 April (Pasen)

Zaterdag 14 en zondag 15 Mei (Leiden marathon)

Donderdag 26 Mei (Hemelvaart)

Zondag 5 en Maandag 6 Juni (Pinksteren)

Maandag 3 Oktober (Ontzet van Leiden)

Zondag 25 en Maandag 26 December (Kerst)

Zaterdag 31 December.

city tours leiden stadswandelingExtra: Ook in andere steden kunt u wandelen met het plaatselijke Gilde. Zie www.gilde-nederland.nl